Test af webspell

Okay, jeg har hørt en masse omkring webspell, et CMS til klaner, så jeg tænkte lige jeg ville teste systemet ud, og se om det nu også var så godt som alle siger det er.

Installationen

Jeg udpakkede webspell på min webserver og åbnede den i min browser, og fik en fejl meddelse smidt i hovedet at den ikke kunne forbinde til min Database, og ja selvfølgelig kan jeg ikke det når lortet endnu ikke er opsat .. Allerede nu tegnede det ikke godt i webspell’s favør, man skal selvfølgelig viderestille brugeren til installationen hvis det er en ny installation.

Ved lidt research af mappe strukturen fandt jeg frem til "install" mappen, pegede så min browser derhen for at komme videre.

Allerede ved step 2 fejler den, den spørg om hvor webspell ligger henne, i stedet for at skrive den nuværrende URI, skriver den IP addressen til webserveren og tilføjer /webspell bagved. Det ville nu have været bedre hvis den havde skrevet den nuværrende URI.

Step 3 gik fint, dog bryder jeg mig ikke om at den vil have at man chmod’er alle filer med 0766, så alle har rettigheder til at skrive til filerne, det ligner mest af alt at systemet er kodet af folk som ikke har forstand på linux filrettigheder, dette her giver altså også minus point.

Step 6 var nu lidt underlig, den beder mig om at slette "install" mappen og at resette chmod’en på _mysql.php til 644 i stedet for, hvilket også giver mening, men det forsvare stadig ikke hvorfor alle andre filer skal være med +x, et php script skal _ikke_ være executable. Men det er godt at step 6 gør opmærksom på at man skal slette "install", dog ville jeg gerne have at install scriptet selv slettede "install" mappen, da man slet ikke kan kører webspell hvis "install" mappen stadig er der.

Mit indtryk af webspell

Okay, nu er jeg så klar til begynde at bruge webSpell, jeg åbner siden i min browser og bliver mødt med et lettere simpelt layout, det er så også okay, for det kan jeg jo ændre .. troede jeg, jeg loggede ind, og fandt frem til "Pagelayout", men der kunne jeg ikke ændre template, det eneste jeg kunne var at ændre stylesheetet, jeg tænkte "what!?". Folk der har sagt at webspell er noget alle kan finde ud af, må åbenbart have røget noget pænt bredt *biiip* ..

De ting man kan ændre fra webspells "admin center" er godt roddet og begrænset i forhold til hvad jeg havde forventet.

Hvor er f.eks. module administrationen?

Hvor kan jeg redigere Navigations menuen?

Dette her system er mere roddet end min /tmp mappen på min Linux server, man aner ikke hvad er hvad, eller hvordan man administere sine sider.

Jeg prøvede at oprette nogle "static pages", og det gik da sådan set også fint nok, men jeg kan jo stadig ikke tilføje dem til menuen, så hvad skal jeg bruge den til? Udskrive dem og tørre røv i dem? Comeon, det er jo mega fail fra udviklernes side.

Konklusion

Ja, jeg ved sgu ikke helt hvad jeg skal stille op med det her, webspell er, på trods af sit versionsnummer, ikke klar til release. For det første er det kritisk at de ikke understøtter templates og redigering af layout inde fra deres admin center. Det er et must lige meget hvad.

Kiggede også lidt nærmere på koden, og må sige jeg er langt fra imponeret, HTML og PHP kode i en store pærevælling, kode stillen ligner noget jeg lavede for 5 år siden, der er intet OOP som efterhånden er et must hvis man vil lave large-scale applications.

Derfor er min umiddelbare konklusion, det er noget lort og et amatør system, systemet er på ingen måde optimeret til nutidens standarder.

Én kommentar til “Test af webspell”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *