De danske medier lever i stenalderen !

Okay, vågnede op efter cirka 3 timers søvn da jeg havde fået en skide god ide til en side, men ak, har måtte droppe idéen på det Danske marked, selvom jeg egentlig ønsker at danskere også får muligheden for den geniale ide, jeg vil dog ikke give idéen ud, da jeg gerne først vil forsøge idéen et andet sted først.

Men pointen af hele siden er en ny måde at få leveret nyheder på, og det skal selvfølgelig ske 100% automatisk, men det er desværre ikke muligt at lave sådan et system op imod de Danske medier, de tillader simpelthen ikke at man indekser / parser deres RSS feeds til public skue. Hvorfor forstår jeg simpelthen ikke, er det ikke en af grundene til at internettet blev populært? Adgang til en uendelig strøm af information? Så er det så, at man kan spørge, hvorfor skal jeg lige præcis besøge eb.dk for at læse ~15 ubrugelig artikler som intet reelt siger noget som helst, i stedet for at evt. besøge én side som giver mig et overblik? Ja vor herre bevares at deres konkurrenter også er der, så må de jo bare lærer at skrive ordenlige artikler i stedet for det lort der ellers er på deres side .. (Brød faktisk deres regler der, jeg må ikke skrive grimt op dem, uha nej).

Det sjove er så tilgengæld at de amerikanske medier har fattet pointen med RSS feeds, man skriver ikke mere end man vil af med, hvis man har vagt brugerens interesse, ja så har man lige scoret en side visning, og måske flere hvis der er andre relevante links i den pågældende artikel. Her er de danske medier derimod bange som pesten, for uha hvad nu hvis det bliver misbrugt ?! Okay, lad os få én ting på det rene, man kan ikke misbruge RSS feeds, for det første er de i forvejen så små, at den smule bredbånd overlever de, for det andet, så er der reelt ikke noget indhold i RSS feeds, det er jo one-line “historier” som skal beskrive en længere historie. Hvis de danske medier er så skide desperate for at få besøgende, så burde de nok overveje en lidt anden model .. Indeksede RSS feeds er jo netop vejen frem, de vil jo åbne op for mange nye potentielle brugere, som højst sandsynlig slet ikke ville bruge deres site. Inklusiv mig selv. Jeg gider personligt ikke læse nyheder på; nyhederne.tv2.dk, eb.dk, politiken.dk, business.dk, avisen.dk mf. de har alle det tilfældes at der er enten for meget skrammel rundt omkring, eller for lidt indhold i for små bokse ! Men så længe de holder deres “dyrebare” RSS feeds lukket, så sker der nok ingen udvikling på det område.

De Amerikanske medier er faktisk længere fremme, de beder nærmeste en om at bruge deres RSS feeds på ens public site, skal ikke kunne sige om det også var sådan for et par år siden, har hørt folk snakke om noget “Link building” og “The Digg Effect”, men hvad ved jeg, er jo bare en average programmør med en masse idéer, men ingen mulighed for at realiser dem til det Danske folk, too bad …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *