IRC retningslinier

English version can be found here http://www.zephid.dk/irc/irc-guidelines-uk/.

IRC er en typisk brugt lav bredbånds chat protokol, også kendt som Internet Relay Chat, men forkortet til IRC.

 

Teori

Der er en del generale og uskrevende regler som alle burde følge når man bruger IRC, og hvis disse regler ikke overholdes, resultere det ofte i Kill eller G-line.

Når du bliver Killed, bliver din forbindelse til IRC afbrudt, killed er mere eller mindre det samme som når du bliver sparket(kicked) ud af en kanal, operatoren fortæller dig, at du skal køle af, og komme igen om 10 minuter, det samme gælder når man bliver killed.

Det er desværre sådan at de fleste IRC klienter har en automatisk genskab forbindelse og automatisk rejoin funktioner indbygget, dette betyder at de fleste brugere ignorer dem at de er blevet killed / sparket, derfor fortsætter de blot hvor de slap.

Her er G-line mere effektiv, det er et permanent netværk udelukkelse fra netværket i en bestemt tid. G-line kan betegnes som at blive udelukket fra en kanal, som dog kun er effektiv for den pågældende kanal, og ikke fuldstændig udelukkelse som G-line er.

G-lines er kun brugt, når brugeren ikke reagere på kill eller kick, som skrevet tidligere.

 

Almindelig sund fornuft

De fleste IRC netværk er gratise at bruge, dette betyder så desværre også at en stor del af brugerne vælger ikke at respektere den gratis service de har fået adgang til, og derved misbruger servicen, nogen gør det endda uden at vide det.

En af de almindelige grunde til kills og g-lines er pga. brugen af /amsg og /ame funktionerne i mIRC, funktioner ser harmløse ud for den almindelige bruger, men de er faktisk destruktive og lede.

/ame {action text} Sends the specifed action to all channels which you are currently on.
/amsg {text} Sends the specifed message to all channels which you are currently on.

– mIRC documentation (http://www.mirc.com/cmds.html)

Som skrevet i mIRC dokumentationen, så sender funktionerne en tekst ud til alle de kanaler man er på. Dette betyder at hvis du er på 15 kanaler, så sender du faktisk 15 beskeder til netværket.

Hvis du skriver samme besked igen med /amsg eller /ame, så har du sendt 30 beskeder ialt til netværket.

Et netværk som QuakeNet har omkring 150.000 brugere forbundet til deres netværk hele tiden, hvis vi så siger at 5% af dem laver en /amsg eller /ame på samme tid, og de er i gennemsnit i 10 kanaler hver, så har de sendt 75.000 beskeder, hvilket er i hvertfald 67.000 komplet unødvendige beskeder, det er også et komplet spild af trafik, både for brugerne og for QuakeNet netværket.

 

Misbrug

Spamming & Advertising
Massive spamming and/or advertising (ie. promoting your website, product, channel, whatever) in channels or queries is forbidden.

– QuakeNet FAQ Rules (http://quakenet.org/faq/faq.php?c=136&f=213#213)

Det er skrevet i QuakeNets regelsæt, et overforbrug af beskeder er forbudt, og taget i betragtning af vores tidligere udregning, så må man sige at 67.000 unødvendige beskeder er et overforbrug, det er desuden lige meget om det er noget du kun gør én gang om dagen, om ugen, om måneden eller om året. Du er med til at danne et overforbrug på netværket.

 

Konklusion

/amsg og /ame er blot to overforbrugs funktioner i mIRC, intet andet, så hvis du er ligeglad med reglerne, da det jo er gratis at bruge netværket alligevel, så er du blot endnu en snylter der, efter min mening, bare skulle skydes, glemmes og efterlades på fortovet.

Forresten:

-!- Irssi: Unknown command: amsg
-!- Irssi: Unknown command: ame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *